Doc.gr
Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Σεπτεμβρίου 2013
Λεύκη και ομοιοπαθητική

Η λεύκη αποτελεί κατάσταση κατά την οποία πραγματοποιείται αποχρωματισμός του δέρματος  σε συγκεκριμένες περιοχές, ονομάζεται διαφορετικά και λευκόδερμα, είναι αυτοάνοσο νόσημα  και εμφανίζεται σε άτομα, που έχουν γενετική προδιάθεση .          

Παράγοντες, που ευνοούν την εμφάνιση νέων, λευκών κηλίδων είναι τα στενά ρούχα, οι μικροτραυματισμοί, τα γάντια από latex κλπ.  Οι ασθενείς που παρατηρούν το δέρμα τους να αποχρωματίζεται ιδιαίτερα σε περιοχές όπως το πρόσωπο, ο τράχηλος, τα χέρια ανησυχούν πολύ και σπεύδουν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονίσουμε, ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας αφού η λεύκη δεν αποτελεί ούτε καρκίνο του δέρματος, ούτε λοίμωξη. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι δεν είναι κολλητική ασθένεια και οι άνθρωποι , που έχουν λεύκη ζουν φυσιολογικά όπως και οι υπόλοιποι.           Η λεύκη μπορεί να προσβάλλει οποιονδήποτε ανεξαρτήτως ηλικίας, ενώ η αιτία εμφάνισής της είναι η καταστροφή των μελανοκυττάρων ή η καθυστέρηση σε ότι αφορά στην παραγωγή της μελανίνης. Η εξωτερική μας εμφάνιση παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή και για αυτό είναι αναμενόμενο κάποιος, που παρατηρεί το δέρμα του να αποχρωματίζεται κατά τόπους να ανησυχεί αλλά και να στενοχωριέται.  Για τη λεύκη δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν διάφορες μέθοδοι προκειμένου να σταματήσει τουλάχιστον η εξάπλωσή της. Μια από τις μεθόδους αυτές είναι η ομοιοπαθητική θεραπεία, η οποία δρα ως εξής: 1)Ελέγχει την περαιτέρω εξάπλωση των λευκών κηλίδων βελτιώνοντας το επίπεδο υγείας του πάσχοντα και 2)Βελτιώνει τις ήδη υπάρχουσες λευκές κηλίδες με εντελώς φυσικό τρόπο.   Ειδικότερα, η ομοιοπαθητική θεραπεία : - Ενισχύει τη διαδικασία της μελανογένεσης (σύνθεση μελανίνης) -Ελέγχει τη γενετική προδιάθεση του ασθενούς με τη χρήση του κατάλληλου μιασματικού, ομοιοπαθητικού φαρμάκου -Περιορίζει τις βλαβερές επιδράσεις, που έχουν στον οργανισμό μας διάφοροι καταστροφικοί, περιβαλλοντικοί παράγοντες -Βοηθά τον οργανισμό να ξεπερνά πιο ανώδυνα τις στρεσογόνες καταστάσεις και με τον τρόπο αυτό καταστέλλει την εμφάνιση της λεύκης. -Διορθώνει την ορμονική διαταραχή, που συνήθως παρατηρείται σε περιπτώσεις λεύκης και ιδιαίτερα σε ότι αφορά στο θυρεοειδή αδένα.            

Σε ότι αφορά στη θεραπεία της λεύκης θα πρέπει να τονίσουμε πως απαιτείται αρκετός χρόνος για να φανούν τα πρώτα αποτελέσματα. Οι μεγαλύτερες και πιο παλιές αχρωμικές κηλίδες είναι περισσότερο ανθεκτικές στη θεραπεία. Για το λόγο αυτό είναι προτιμότερο με τα πρώτα σημεία να αναζητούμε ιατρική βοήθεια, αφού σε αυτήν την πρώιμη φάση η θεραπεία είναι πιο εύκολη και πιο ταχεία. Το κλειδί για την επιτυχή θεραπεία της λεύκης είναι η υπομονή και η επιμονή. Στις περισσότερες περιπτώσεις το θεραπευτικό αποτέλεμα αρχίζει να γίνεται αντιληπτό μετά από 4-6 μήνες τουλάχιστον. Ομοιοπαθητικά φάρμακα, που χρησιμοποιούνται πιο συχνά στη θεραπεία της λεύκης είναι : -Sepia-ιδιαίτερα όταν παρατηρούμε στατικότητα σε όλα τα επίπεδα (σωματικό, συναισθηματικό, πνευματικό επίπεδο), γυναικολογικά προβλήματα, ορμονικές διαταραχές, κλπ -Arsenicum album- υπερκινητικότητα  λόγω έντονης ανησυχίας στο διανοητικό επίπεδο, φοβίες . -Silica-το άτομο ιδρώνει και κρυώνει κλπ -Sulphur-εγωιστής, ακατάστατος, συχνά βρώμικος, ζεσταίνεται, κλπ -Phosphorus- κοινωνικός, ευαίσθητος, φοβάται κλπ -Natrium carbonicum-ευαισθησία, δυσπεψία, κλπ.      

    Σχόλιο Τα παραπάνω ομοιοπαθητικά φάρμακα δεν είναι τα μοναδικά για την θεραπεία της λεύκης. Η θεραπεία γίνεται πάντα με την συμμετοχή του ομοιοπαθητικού ιατρού ο οποίος, θα προτείνει την δοσολογία και το πλέον κατάλληλο ομοιοπαθητικό φάρμακο.  



  • Διάδωσέ αυτό το άρθρο: